RiM изгуби Пентагона като клиент

Въпреки че все още ползва BlackBerry като средство за имейл комуникации, Пентагона вече се отказа от ексклузивния договор, който имаше с Research in Motion за комуникационни услуги.

Без особена изненада алтернативите, към които Департаментът по отбраната ще се обърне, идват от Apple и Google.

BlackBerry продължава да бъде предпочитаният смартфон “в големи бройки”, що се отнася до електронните съобщения във ведомството, но Пентагона е приканил и други компании да участват в в публични търгове за доставка на софтуер и хардуер, който да се използва за наблюдение, управление и приложение на изискванията за сигурност на военното министерство.

Според говорител на Пентагона причината за отказа от Research in Motion като единствен доставчик е, че ведомството иска да разшири кръга на потенциалните си партньори и да се възползва от най-новите и иновативни достижения на мобилните комуникации. Сред главните “заподозрени”, които могат да спечелят новите поръчки са Apple и Google.

Въпреки това ръководството на RiM продължава да счита, че неговите апарати ще бъдат част от комуникационните решения на Пентагона и други министерства.

“Уверени сме, че BlackBerry е и ще бъде най-доброто решение за правителствените агенции”, изтъкна вицепрезидентът на RiM Пол Линсър, който продължава да е оптимистично настроен.