Intel показа нови разработки от Intel Labs Europe

На 22 и 23 октомври в Барселона се проведоха двете основни събития на Intel, фокусирани върху европейските изследователски дейности, развитие и иновации – Research Intel Europe и Intel European Research and Innovation Conference (ERIC).

Джъстин Ратнър, главен технологичен директор на Intel и директор на Intel Labs, представи “Facets of Future Life” – който включва повече от 15 иновативни изследователски проекти от Intel Labs Europe. Изследователските проекти ще помогнат за превръщането на технологията, за да се промени животът през следващите десет години – от интелигентни градове, домове, офиси, магистрали, начините, по които пазаруваме, общуваме и шофираме.

На свой ред темата на ERIC 2012 бе “Изграждане на интелигентно, устойчиво и приобщаващо общество чрез партньорство за изследвания и иновации.” Присъстващите имаха възможност да задълбочат познанията си в техните области на компетентност, да се свържат с други експерти, както и да си сътрудничат с академичните среди, индустрията, правителствата и представители на Intel.

Самият R & D център на Intel в Барселона празнува своя десетгодишен юбилей тази година. Той се намира в кампуса на Universitat Politècnica de Catalunya и е един от членовете основатели на Intel Labs Europe през 2009 г. Intel Барселона е създадена през 2002 г. и провежда изследвания в областта на хардуерни и софтуерни технологии за бъдещите микропроцесори. Тя допринесе за дизайна на 2-рото поколение процесори Intel Core, с кодово име Sandy Bridge, и има специален акцент върху изследванията в Tera-scale процесорите, които се състоят от много ядра, с възможност да изпълняват множество задачи едновременно.