NETGEAR обяви сторидж от висок клас с цена под $10 хил

Производител

NETGEAR

Системният администратор на всяка по-голяма фирма си мечтае за сторидж, който едновременно да бъде лесен за поддръжка, надежден и скалируем, като същевременно да не докара главоболие на финансовия директор. Отговаряйки на нуждите от свръхголям обем за данни, за първи път в историята си NETGEAR предложи решение от висок клас. Представяме ви ReadyDATA 5200 – скалируем сторидж за до 60 диска със SATA, SAS и SSD дискове и общ обем до 180 терабайта. Впечатляващо, при положение, че този обем е близо пет пъти по-голям от този на сегашния модел от висок клас. А това е и първият продукт от този тип, който включва репликацията на данни като стандартна опция. 

 Новите продукти от тази серия предлагат и дедупликация и т.нар. thin provisioning (от англ. – тънко обезпечаване), при който се използва технология за виртуализация, за да се създаде илюзия за повече физически ресурси, отколкото реално са налични. ReadyDATA поддържа и неограничен брой архивни точки на състоянието – т.е.  в случай на неочакван проблем или отказ на сървър например, може да го възстановите изцяло. Нещо повече – ReadyDATA предлага първокласни опции за управление на данните, при това поднесени изключително разбираемо. Потребителите могат да използват thin provisioning във виртуални среди, да копират файлове и бази данни в отдалечени локации и да възстановяват информацията от архивните точки. И всичко това – с няколко клика на мишката.

 Също така, ReadyDATA предлага и първата в света облачно-управляема репликация на данни, което осигурява високоскоростно и независимо от локалната инфраструктура възстановяване на информацията в случай на проблем. Функцията не изисква допълнителен софтуер или сървърни или мрежови  настройки. А това, според NETGEAR, ще намали разходите ви по поддръжка значително в сравнение с традиционните предложения на пазара.

 Накратко, ето какво ще получите с една ReadyNAS система:

  – Thin provisioning, компресия и дедупликация на блокова (SAN) и файлова (NAS) информация;

– Репликация през 128-битови SSL връзки за блокова и файлова  информация;

– Неограничен брой архивни точки (snapshots) за възстановяване на информацията на блоково и файлово ниво;

– До 60 диска с общ капацитет 180 терабайта;

– Два 10Gb Ethernet гнезда и смесени конфигурации от SATA, SAS и SSD  дискове;

– I.C.E. (Instant Capacity Expansion) за светкавична конфигурация на RAID;

– Бекъп софтуер, съвместим със Symantec, Acronis, CommVault, StorageCraft, Veeam и Quest;

– Поддръжка на виртуален мрежови интерфейс, гарантиращ по-доброто  управление на мрежовия трафик;

– Сертификати за виртуализация от VMware, Microsoft и Citrix. 

Цената на NETGEAR ReadyDATA 5200 (с 12 диска в 3U) е малко под 10 хил. долара (цена в САЩ и Европа),  докато NETGEAR ReadyDATA EDA4000 (до 24 допълнителни диска, 4U) – около 2500 долара.

Заинтригувахме ли ви? Повече подробности за ReadyDATA на NETGEAR очаквайте в най-скоро време.