Skype може да приеме Mеtro дизайн

Популярният интерфейс дизайн Mеtro може скоро да ни гледа от панела на Skype, ако се вярва на сайта The Verge.

Промяната ще настъпи още със следващата версия на VoIP програмата, чрез която потребителите вече ще могат да си изпращат предварително записани видео съобщения.

Така Skype може да заприлича като интерфейс на Windows 8, като освен това вече се подготвя версия на програмата, предназначена специално за новата операционна система на Microsoft. В нея ще има и пълна интеграция на Outlook.com.

В същото време нова видео опция в Skype ще позволява на потребителите да създават, записват и изпращат видео съобщения до своите приятели, които ще могат да ги изгледат, когато на свой ред влязат онлайн. През 2008 г. Microsoft разработваше подобна програма, наречена Windows Live Video Messages. Тя обаче остана в бета версия и работата по нея бе прекратена през 2010 г. за сметка на Windows Live Messenger.

Миналата седмица Skype пусна бета версия 5.11 на своята програма, която отново затяга връзката с Microsoft. През нея потребителите могат да се логват в Skype чрез своя Microsoft акаунт и да получават достъп до информация от Live Messenger, Xbox, Hotmail и Outlook.com.