Очаква се раздвижване на BI пазара у нас през 2013 г.

Последните новини и актуални тенденции около QlikView – най-бързоразвиващото се в света Business Intelligence решение – бяха представени на специална бизнес закуска. Срещата се проведе на 18 септември 2012г. в клуб ADI’S Cook & Book, като организатори бяха QlikTech, компанията производител на BI решението и официалният представител на QlikView за страната – Инфос България.

Бизнес закуската бе открита от Калин Цветанов, Управител на Инфос България, който приветства присъстващите и представи специалния гост на пресконференцията – г-н Marcin Mazur, Регионален Директор за Източна Европа и Израел, QlikTech.

Г-н Mazur направи паралел между традиционните BI приложения и платформата QlikView Business Discovery, откроявайки съществени различия като интуитивността и гъвкавия достъп, възможности за визуализиране и споделяне на справки и анализи по разнообразни критерии и др.

Калин Цветанов дискутира и актуалните тенденции на BI, както и бъдещите предизвикателства, пред които се очаква да бъдат изправени бизнес потребителите и организациите по света и в България. Той сподели, че според агенциите за проучвания и прогнози, през 2013 година глобалният ръст при BI системите няма да бъде значителен, но от Инфос очакват раздвижване при търсенето на решения за бизнес анализи у нас.

В заключителната част на бизнес закуската, Piotr Kowal, Solution Architect в QlikTech показа, че освен за бизнес цели, BI приложението QlikView може да се използва и в ежедневието ни. В кратко представяне, той демонстрира възможностите на специалното приложение QlikView Global Games, създадено по повод Олимпийските игри.