Представиха Samsung Galaxy Note 2

Samsung демонстрира смартфона/таблет Samsung Galaxy Note 2 рамките на изложението за потребителска електроника IFA в Берлин, пише Mashable.

Новият Note е по-стеснен и по-висок от своя предшественик. разполага с 5.5-инчов HD Super AMOLED екран – малко по-голям от предишния 5.3-инчов. Сега той е със съотношение 16:9. Именно поради тази причина компанията успява да направи апарата и по-стеснен.

Galaxy Note 2 се захранва от операционната система Android 4.1 (Jelly Bean). РАботи с 1.6-гигахерцов четириядрен процесор и разполага с 2 гигабайта оперативна памет.

Разбира се, включва и S Pen стилус и предоставя възможности, които не бяха налични в предния Note. Например Air View. С тази екстра имате възможност да гледате превюта на съдържанието, задържайки стилуса във въздуха над иконката. 

Galaxy Note 2 ще се предлага в 16-, 32- и 64-гигабайтови версии, като всяка една от тях ще поддържа microSD карти. Освен това откриваме 8-мегапикселова камера с всички функции, характерни за тази в Galaxy S III. 

Galaxy Note 2 ще се предлага в два цвята – бял и сив, и ще излезе на пазара в Европа, Азия и Близкия изток през октомври.