Докинг станция за iPad: STRUT LaunchPort

1250 долара

Производител

STRUT

Въпреки, че не е съвсем евтин, iPad определено се продава като топъл хляб, така че притежанието му е повече въпрос на необходимост, отколкото на лукс. За джаджата на Apple съществуват и огромно количество аксесоари, но ако обаче наистина искате да изпъкнете с въпросния таблет, ето нещо, което ще ви помогне да го направите.

Срещу солидната сума от 1 250 долара.

STRUT LaunchPort System for the iPad, както е пълното име на това чудо, представлява свърх изискано дизайнерско решение за таблета ви, съчетаващо стойка, протектор и зареждащо устройство. Компанията STRUT е известна с авангардните си продукти, използвани най-вече в автомобилния дизайн. Досега тя е произвеждала различни хромирани решетки, позлатени джанти и други подобни аксесоари.

STRUT LaunchPort е първото й предложение за iPad и трябва да признаем, че наистина изглежда и се държи впечатляващо. Цялата докинг станция е изградена от ръчно изработени елементи от неръждаема стомана с тройно хромирано покритие за безупречен блясък. Предпазният калъф, който върви с нея е с най-различен дизайн – леопардов отпечатък, палаво розово, въглеродни нишки или грапавини – според предпочитанията на потребителя. Свръзката между стойката и кейса става чрез неодимен магнит, какъвто напоследък се ползва в най-новите аудио системи от висок клас.

По отношение на функционалността също няма забележки. Докинг станцията е в състояние да зареди вашия таблет без досадните кабели благодарение на патентованата от STRUT технология, на която се базира STRUT LaunchPort.

Проблемът идва, когато стигнем до болната тема – цената. STRUT LaunchPort System for the iPad може да бъде ваша срещу скромната сума от 1 250 долара, в която влиза стойката и предпазния калъф. Ако поради някаква причина държите да се сдобиете само с единия аксесоар, тарифата е кръгло 1 000 за докинг станцията и 250 долара за кейса. Тази уникална във всяко едно отношение джаджа бе показана за пръв път съвсем наскоро – по време на New York International Gift Fait – и определено породи интерес. Друг е въпросът колко от iPad потребителите биха склонни и изобщо имат финансовата възможност да платят за нея два пъти повече, отколкото са дали за самия таблет.