Apple ще стартира свой магазин в Русия

Apple е регистрирала компания с името Apple Rus, което навежда на мисълта, че гигантът от Купертино най-сетне ще стартира директни продажби на територията на Руската федерация.

Освен това по всяка вероятност там ще отвори врати и първия Apple магазин за страната.

Въпреки че продуктите на Apple се радват на огромна популярност в Русия, засега американската компания няма собствено официално представителство там. Поради това повечето руски потребители се сдобиват с iPhone, iPad и iPod преди всичко през eBay.

Регистрацията на Apple Rus по всяка вероятност е първата стъпка към собствен магазин на Apple, като очакванията са, че той ще отвори врати през 2013 г. Компанията вече е наела и известния московски адвокат Витали Морозко за свой правен съветник на територията на Русия.

Медиите припомнят, че през 2010 г. тогавашният руски президент Дмитрий Медведев посети централата на Apple в Калифорния, където се срещна с покойния Стив Джобс. Целта бе да се установят и развият възможности за сътрудничество между компанията и руската страна. Година по-късно пък делегация на Apple посвети Москва, а слуховете упорито твърдяха, че основната причина е търсенето на подходяща локация за първия магазин на компанията там.