Microsoft: Windows RT таблетите ще издържат седмици

Microsoft разкри малко повече подробности за това какво точно могат да очакват потребителите от бъдещите таблети, работещи с операционната система Windows RT. Същевременно технологичният гигант представи и партньорите си, които ще произвеждат въпросните продукти.

Наесен Dell, Lenovo и Samsung, заедно с Asus и Microsoft, ще пуснат на пазара хардуер, работещ с Windows RT. Все още не е ясно дали това ще стане на 26 октомври – премиерният ден на Windows 8, или малко по-късно.

Таблетите ще работят в постоянно включен режи, при който те ще консумират изключително малко енергия, но ще могат да получават софтуерни ъпдейти. За да бъдат “събудени” пък, ще бъде необходимо по-малко от 1 секунда.

Освен това Windows RT устройствата ще могат да издържат между 13 и 17 дни в режим на готовност. Когато гледате HD видео, това време ще варира от 8 до 13 часа. Разбира се, това зависи до голяма степен от капацитета на батерията (очаква се тя да бъде между 25 и 42 Wh в различните устройства). За справка – последният iPad издържа 10 часа при гледане на видео и разполага с 42.5 Wh.