Lenovo показа Windows 8 таблет

Lenovo демонстрира свой собствен таблет, наречен ThinkPad Tablet 2, който се захранва от мобилен чип на Intel и върви под операционната система Windows 8.

Продуктът разполага с 10.1-инчов екран с разделителна способност 1366 x 768, тънък е едва 0,9 см и тежи 590 грама. Най-впечатляващата му екстра обаче е процесорът Clvoer Trail на Intel. Преди Tablet 2 продуктите от този тип, работещи под Windows 8, трябваше да бъдат или Windows RT машини, които не могат да работят с по-стари Windows приложения и не предлагат пълно Windows изживяване, или дебели устройства с жадни за енергия Intel Core процесори, които се нагряват бързо.

На теория Clover Trail предлага най-доброто и от двата свята. Това е Intel Atom система в чип (SoC) процесор. Това означава, че е създаден с идеята да бъде мобилен и енергийно ефикасен. Същевременно работи под Windows 8 Pro и предлага пълен достъп до операционната система и всички ваши стари Windows 7 приложения.

Освен мощният чип, Tablet 2 разполага и с mini HDMI и USB 2.0 гнезда, microSD слот за карти и стерео колонки. Може да снабдите продукта (по желание) с 3G/4G свързаност, NFC чип, четец на пръсти и док станция с клавиатура.

Все още не е ясно колко точно ще струва.