Amazon доставя автомат вместо HD телевизор

Клиент на голямата онлайн верига Amazon, поръчал нов HD телевизор, отваря пратката си, за да види вътре… автоматично оръжие с висок калибър.

Потресаващото объркване не е плод на нов холивудски трилър, а истинска ситуация, случила се на Сет Хорвиц от Вашингтон, окръг Колумбия.

Намирайки на прага на къщата си опакования пакет, той веднага се усъмнил, че външните му белези не приличат на скъпия HD телевизор, който си е поръчал от Amazon. Отваряйки го, Хорвиц открива, че вътре наистина се крие нещо съвсем различно – Sig Sauer SIG716.

Според сайта на производителя – известната оръжейна компания Sig Sauer – SIG716 е “предпочитаният избор, когато ви трябва мощта на карабина с висок калибър”.

Втрещеният клиент веднага повикал полицията, а представителите на закона задържали оръжието, което е нелегално във федералния окръг.

Проучването показало, че пратката естествено не била за дома на семейство Хорвиц, а за оръжеен магазин в щата Пенсилвания. Оказало се, че поради небрежност служителите на Amazon са поставили грешен етикет на пакета и така той се озовал на прага на къщата.