Outlook привлече един милион за 6 часа

Само за първите 6 часа от стартирането на обновената Outllok.com услуга над един милион души се регистрираха за платформата на Microsoft.

Новината за експлозивната начална популярност на наследника на Hotmail бе разпространена в Twitter скоро след като сървърите

След промените досегашния домейн @hotmail.com, който десет години след старта си се ползва от стотици милиони интернет потребители, ще бъде заменен с новия @outlook.com. Съществуващите акаунти могат да бъдат ъпгрейднати директно чрез опцията “Upgrade to Outlook.com”, за да се запазят имената на адресите.

Следващата стъпка в разрастването на услугата ще бъде интеграцията на Skype, така че да се получи конкурент на Gmail И нейната Google Talk. Microsoft закупи Skype през миналата година за 8.5 милиарда долара.

Според наблюдатели успехът на Outlook до голяма степен ще зависи от това дали сегашните Hotmail потребители ще прегърнат идеята за смяната. Опасенията са, че някои от тях може да се прехвърлят към конкурентни уеб-базирани имейл платформи.

Лидер в това отношение е Gmail, която при последното преброяване имаше около 425 милиона потребители. Към затварянето си Hotmail отчете 350 милиона.