5 малко известни неща, които може да правите в LinkedIn

5 малко известни неща, които може да правите в LinkedIn

Професионалната социална мрежа LinkedIn е полезна както за търсещите, така и за предлагащите работа. Тя дава възможности за осъществяване на професионално сътрудничество и е особено полезна за хората на свободна практика, които търсят клиенти.

Смятате си, че знаете всичко за нея? Помислете отново:

1. Секция „Събития”

Сайтът автоматично препоръчва събития, които могат д представляват интерес за вас. Освен това ви позволява да търсите такива по ключови думи.

За да отворите секцията „Събития”, кликнете на More в горната част на навигационното меню и изберете Events.

Оттук може да разглеждате всички публични събития по местоположение и вид индустрия. Ако търсите по ключови думи, ще имате възможност да сортирате резултати по дата и уместност.

2. Добавете приложение

Знаете ли, че може да се добавят приложения в LinkedIn? Засега изборът не е особено голям. Въпреки това има няколко полезни уиджета, които може да включите към своя профил.

Тук откриваме Box.net Files, с помощта на което може да споделяте съдържанието в своя профил и да си сътрудничите с приятели и колеги. Имате възможност и да споделяте книгите, които се прочели с помощта на Reading List на Amazon.

Що се отнася до Blog Link на SixApart – с него може да свържете своя блог с LinkedIn профила си. Behance пък предлага приложение, което презентира креативната ви работа, докато My Travel на Triplt споделя информация за вашите бизнес пътувания.

За да видите всички налични приложения, кликнете на More в навигационното меню и изберете Get More Applications.

3. Оформете новинарската стена с LinkedIn Today

LinkedIn е отлично място за новини, свързани с вашата кариера. Сайтът обаче е и много добър ресурс за бизнес новини и такива, свързани с индустрията, в която работите.

С помощта на LinkedIn може да оформите новинарската стена така, че да е свързана с професионалните ви интереси и мрежи. За да я настроите, кликнете на News в горното навигационно меню и изберете LinkedIn Today. Сега, ако изберете иконката със зъбец, може да настроите какво точно да виждате.

Може да „следвате” индустрии, за да получавате новини, свързани с конкретни райони, или новинарски източници.

4. Присъединете се към група

LinkedIn разполага с хиляди работни групи, към които може да се присъедините. За да ги видите, изберете Groups от горното меню в профила ви.

Оттук ще видите онези групи, към които вашите приятели са се присъединили, както и тези, които алгоритмът на LinkedIn смята, че биха били интересни за вас. Налично е и поле за търсене по ключови думи.

5. Експериментирайте с LinkedIn Labs

Най-накрая – LinkedIn разполага и със една забавна експериментална секция, наречена Labs. Ако искате да видите визуализация на най-търсените компании в мрежата, да разгледате своя собствен профил по един по-креативен начин, или да видите кога и как сте заформили вашите LinkedIn връзки през времето, това е мястото за вас.