iPad и за пътниците на Qantas

Пътниците на австралийския национален превозвач Qantas ще станат поредните пасажери, които ще получат свободен достъп до iPad по време на полет.

Авиолинията ще оборудва всички свои Боинг 767 самолети с популярния таблет на Apple, за да осигури забавление и делови контакти на пътниците на борда. Това се отнася както за икономичната, така и за бизнес класата на полетите.

Според Qantas на таблетите ще бъдат заредени приложения, филми и игри, способни да осигурят повече от 200 часа забавление на своите потребители. Авиокомпанията очаква първите iPad модели да бъдат достъпни от началото на октомври тази година.

По този начин Quantas ще се опита да изравни силите си със своя главен конкурент в страната Virgin Australia. Virgin дебютира услугата “дигитално забавление по време на полет”, като раздаде бройки от таблета Samsung Galaxy Tab на пътниците си още през април. За да се възползват от тях обаче, те трябваше да летят само бизнес класа. За останалите пасажери таблетите са достъпни срещу заплащане.

Следващата стъпка е двете авиолинии да пуснат и WiFi достъп на борда на самолетите си, като се очаква това отново да бъде направено най-напред от Virgin Australia.