Windows 8 идва на 26 октомври

След като обяви месецът, в който ще пусне Windows 8, Microsoft най-накрая съобщи и точния ден – 26 октомври, пише Би Би Си.

Windows 8 ще разполага с три основни версии. Основната Windows 8 ще бъде предназначена за типичния потребител на персонален компютър. Тя ще има както 32-, така и 64-битова версия и ще включва всичко, което сме виждали до момента, включително Metro приложения, Xbox Live хъб и т.н.

Windows 8 Pro е предназначена за компаниите, разработчиците и технологичните ентусиасти. Тук ще може да кодирате своите файлове, да зареждате от виртуални хард дискове и т.н. Ако ползвате Media Center PC, ще се нуждаете от Pro версията, както и от допълнението „медиен пакет”, което не е налично в стандартния Windows 8.
Windows 8 RT е версията, кято ще работи под таблети. Няма да е достъпна отделно, тя ще е инсталирана предварително на Win 8 продуктите. В нея откриваме безплатна версия на Microsoft Office.

В случай, че сте корпоративен клиент, значи Windows 8 Enterprise е за вас. Изданието включва екстри от Windows 8 Pro, както и допълнителни възможности, които ИТ специалистите ще оценят.

Накрая – Local-language Windows 8 – локализирана версия на операционната система.