Google+ абонатите най-доволни от услугата

Въпреки че Facebook е абсолютният лидер сред социалните мрежи, при това с неоспорима преднина, съществува поне една категория, в която отрочето на Марк Зукърбърг изостава спрямо Google+.

И тя не е никак маловажна.

Скорошно проучване на American Customer Satisfaction Index показва, че абонатите на Google+ са на върха на пирамидата за задоволство от ползваната услуга, докато тези на Facebook стремително се отдалечават от него.

Изследването сочи, че 78 процента от потребителите на социалната мрежа за доволни от това, което получават като услуга в нея. Това е отличен дебют за Google+, тъй като през миналата година мрежата не участва в класацията.

На второ място са потребителите на Wikipedia, където 77 процента също нямат възражения към качеството на популярната онлайн енциклопедия.

Челната тройка се затваря от YouTube, който също е собственост на Google. Там 73 процента от потребителите са задоволени от услугата.

За сравнение едва 61 процента от абонатите на Facebook са убедени, че социалната мрежа им предлага всичко необходимо. Това поставя гигантът не само след Google+, но и след Twitter и LinkedIn.