"Хобит" може да стане трилогия

В момента епичното приключение “Хобит” на Питър Джаксън е замислено като епос от две части, но ако режисьорът успее да се наложи, то ще се превърне в трилогия.

Това обяви самият Джаксън по време на участието си в San Diego Comic-Con, където призна, че в момента преговаря усилено с издателите на филма за това втората част да се раздели на две.

“Все още има толкова много добър материал, че с удоволствие бих заснел “Хобит” като трилогия”, обяснява Питър Джаксън. “В момента дискусията, която водим със студиото е дали има възможност да намерим място за трети филм”. Основната част от снимките вече приключи на 6 юли 2012 г., но според новозеландския режисьор са останали повече от достатъчно кадри и идеи за трета лента.

За решението да бъдат прожектирани само в традиционните 24 кадъра, Джаксън обяснява: „Преди няколко месеца когато излъчихме 10 минути заснет материал само в 48 фрейма, много медии се фокусираха върху противоречивите реакции от новата технология, вместо върху съдържанието на видяното на големия екран. Това ме убеди, че най-справедливия начин да се изпита истинското въздействие на 48-те кадъра е човек да се настани удобно и да изгледа целия филм, а не само кратки откъсчета от него.”

Поставяйки акцент върху съдържанието, Джаксън разкри, че вече се работи по втория трейлър на филма, който се очаква да бъде завършен в средата на септември.

Засега “Хобит” е предвиден като две части – The Hobbit: There and Back Again и The Hobbit: An Unexpected Journey. Първата трябва да се появи точно на 14 декември 2012 г., а втората – декември догодина.

Следващите две години вече се очертават като сериозни откъм блокбъстър продукции: бяха потвърдени The Avengers 2, нов Robocop филм и Iron Man 3.