Отложиха делото на Ким Шмиц за 2013 г.

Делото по повод екстрадицията на екс-шефа на Megaupload в Съединените щати Ким Шмиц бе отложено чак за 2013 г., след като новозеландският съд тепърва ще трябва да се произнесе по законността на заповедта, с която беше обискирано имението на бизнесмена.

Основна причина за сериозното отлагане във времето е фактът, че доказателствата срещу Шмиц са доста спорни, тъй като са придобити със заповед, която по-късно е обявена за невалидна.

До момента заседанието, на което трябваше да се реши дали екстравагантния милионер ще бъде екстрадиран в САЩ, където да отговаря по обвинения в нарушаване на авторски права, бе насрочено за 6 август.

Сега обаче то ще се гледа едва през март 2013 г.

“Отлагането беше неизбежно, тъй като в момента Върховният съд се занимава с двата случая на нарушени процедури по обиск и изземване на доказателства”, обяснява адвокатът на бизнесмена Уилям Акел.

Ако бъде признат за виновен по обвиненията, които американските власти искат да повдигнат срещу него, Ким Шмиц ще лежи в затвора до 20 години. Засега обаче вероятността за пряк сблъсък на немецът с американското правосъдие се отложи. Отново.