iPhone вместо телефон за гости на канадски хотел

Хотел във Ванкувър, Канада е предприел нестандартна стратегия за привличане на клиенти. Вместо да кара гостите си да използват в скъп роуминг своите собствени телефони, хотелът им предлага чисто нови модели iPhone за целия им престой.

Мениджмънта на Opus стигнал до извода, че ще може да зарадва посетителите си като смени всички стационарни телефони в стаите с iPhone апарати. Гостите на хотела спокойно могат да изнасят смартфоните извън сградата и да ги ползват по местната евтина тарифа за таксуване.

За тяхно удобство в паметта на всеки един телефон са записани важни номера като този на рецепцията на хотела, бърза помощ, полиция и популярни заведения. Когато даден посетител върне апарата си, всичките данни, свързани с употребата му – посетени интернет страници, пароли, набрани номера – се изтриват.

Това обаче не е първият случай, при който хотелът е крачка напред в технологично отношение. Още през март тази година Ops започнал да раздава второ поколение iPad таблети на гостите си. Моделите били с предварително заредена версия на iPad Virtual Conсierge.

В Англия пък Hotel Indigo наскоро замени традиционните библии, предлагани в стаите с дигитални такива, заредени на е-четеца Kindle.