Toshiba спира с нетбук моделите

По време на изложението CES 2012 по-рано тази година японската компания Тoshiba анонсира първия си нетбук с новия Intel процесор Atom N2600 Cedar Trail. Той бе с модел NB510 и дебютът му се очакваше с голям интерес, но компанията вече има други планове.

Поне отвъд Океана.

Високопоставен представител на Toshiba America обяви, че компанията не възнамерява да предлага нови нетбук модели на американския пазар.

Вместо това компанията ще съсредоточи усилията си върху новия хит сред преносимите компютри – ултрабука. Един от първите подобни модели, които ще видим е Toshiba Protege Z830, който има сходна с нетбука портативност, но много по-висока производителност.

Разбира се, в ценовото отношение също не може да става сравнение, след като Toshiba възнамерява да пусне новите ултрабук модели за около 800 долара, докато цената на типичния нетбук в момента е едва 300 долара.

Все още не е ясно дали решението на Toshiba се отнася единствено за американския пазар или ще засегне и Европа. Засега Acer, Asus и HP все още предвиждат да пуснат нови нетбук модели в идните месеци.