Google официално закупи Motorola Mobility

По-рано тази седмица Google спечели одобрението на китайските регулатори за закупуването на Motorola Mobility срещу сумата от 12.5 млрд. долара. 

Сега един от основателите на интернет гиганта Лари Пейдж потвърди в блог пост, че сделката вече е затворена.

Google обяви и промяна в ръководството на Motorola Mobility. Мястото на досегашния шеф Санджей Джа ще заеме Денис Удсайд, който работи за Google от дълги години.

Пейдж определи Motorola като страхотна американска технологична компания с над 80-годишна история, която стимулира мобилната революция. Именно на нея дължим появата и на първия мобилен телефон, обяснява Пейдж. Mobility бе и сред първите компании, “която заложи на Android. Това я прави ценен за Google партньор.”

Удсайд разви бизнеса на интернет гиганта в Близкия изток, Африка, Източна Европа и Русия. Според Пейдж “той увеличи нашите приходи в САЩ от 10.8 млрд. на 17.5 млрд. само за три години като президент на американския регион.”

Анализаторите смятат, че сделката ще помогне на Лари Пейдж, който зае поста на изпълнителен директор миналата година, да направи своята компания по-конкурентноспособна с iPhone на Apple и да направи своя Android софтуер още по-популярен.