PoE бърз Ethernet десктоп суич: D-Link DES-1005P

99лв

Вносител

Мост Компютърс,Поликомп

Производител

D-Link

Нуждаете се от ефективен във финансово отношение начин, чрез който да се възползвате от технологията Power over Ethernet (PoE), която пренася безопасно електричество и данни през Ethernet кабел? Значи сте дошли на правилното място.

С помощта на PoE можете да захраните устройства като WAP (wireless access point), мрежови камери или IP телефони директно чрез мрежовия кабел. Но как? Тук на помощ идва DES-1005P на D-Link. Това е комутатор, който ви позволява да включвате допълнителни Ethernet устройства, като компютри, принтери и NAS във вашата мрежа. Джаджата е снабдена с един PoE порт и включва технологията на компанията Green Ethernet, с помощта на която ще пестите енергия, когато суичът не се използва.

DES-1005P не разполага с вентилатор. В случая обаче това е плюс, тъй като ще работи абсолютно безшумно и няма да разстройва работната среда в офиса, в заседателните зали и т.н.

На външен вид DES-1005P е изключително семпло устройство в черен цвят. Неговата цел обаче не е да впечатлява с дизайна си. Първият му порт поддържа стандарта IEEE 802.3af PoE. Той доставя PoE енергия до 15.4 вата и автоматично разпознава от колко ток се нуждае включеното към него устройство – например IP камера, VoIP (интернет телефония) и др. С други думи – не е нужно да правите каквито и да било допълнителни настройки. Това прави DES-1005P едно изключително удобно устройство в случаите, когато нямате достатъчно контакти в стаята или когато искате да намалите броя на захранванията и по този начин да спестите място.

Останалите четири порта представляват RJ-45 10/100 Mbps. Към тях може да включите компютри, сървъри за принтери, NAS и др.

Абсолютно всички портове поддържат автоматично MDI/MDIX преплитане. Това елиминира необходимостта от crossover кабели или uplink портове. Всеки порт може да бъде свързан директно към сървър, хъб, рутер или суич с помощта на стандартен Ethernet кабел.

Една от отличителните характеристики на DES-1005P е, че умее да приоритизира мрежовия трафик. По този начин може да сте сигурни, че по-важната информация, която трябва да достигне от точка А до точка Б, ще стигне за максимално кратък период от време. Същевременно подобрява качеството на поточната медия и интернет телефонията.

В заключение – DES-1005P на D-Link е едно отлично решение за малкия или среден бизнес. То ще ви спести пари и същевременно ще ускори работния процес по един ненатрапващ се начин.