iPad 2 калъф: OverBoard Waterproof iPad 2 Case

90 лв.

Производител

OverBoard

Често не е добра идея да доближавате джаджите си до вода. Особено тези, разработени от Apple. И въпреки това е изключително примамливо да се излегнем удобно във ваната, да поставим своя iPad в единия й край и да се насладим на любимия си сериал.

Съществуват много аксесоари, които предпазват втората версия на популярния таблет от влага. Някои дори са водоустойчиви и ви позволяват да работите с iPad 2 под водата. Като OverBoard Waterproof например. С негова помощ може да отведете джаджата на Apple на цели 6 метра дълбочина. По-надолу обаче налягането ще я повреди.
На външен вид OverBoard Waterproof прилича на най-обикновен аксесоар, той е дори леко грозен. Самата „торбичка”, в която поставяте таблета обаче, е изработена от биоразградим полиуретан. Именно той, както и отличната изолация, прави подводното гмуркане с iPad 2 възможно.

Калъфът е удобен за държане и въпреки че ви блокира част от функционалността на теблета (док порта и жака за слушалки), може да ползвате задната камера. Както знаете обаче, тя не е особено качествена, така че едва ли ще направите кой знае колко добри фотографии на подводния свят.

Изненадващо е колко безпрепятствено може да работите със сензорния екран през самото покритие. На практика чувствителността му не се променя. Калъфът обаче не защитава дисплея от слънчеви отблясъци, така че работата под ярка светлина не е добра идея.
В заключение – OverBoard Waterproof не е красив калъф. Той обаче е лек и практичен, не пречи на работата ви с таблета и го предпазва отлично от вода. Дори е удобен за работа и може да се носи през рамо.