ZTE с амбиции да продаде 100 млн. смартфона

Навлизайки на американския пазар, китайската компания ZTE не крие своите амбиции да се превърне в световно име в областта на мобилните телефони.

Според най-смелите предвиждания на компанията, до 2015 г. тя трябва да продаде над 100 милиона смартфона. По-непосредствените стъпки от нейната стратегия предвиждат повишаване на продажбите в САЩ и пускането на два от т.нар. phablets.

Това са кръстоски между смартфон и таблет, наподобяващи Samsung Galaxy Note и трябва да се появят на пазара до края на тази година.

За същия период ZTE предвижда да продаде около 50 милиона смартфона, което определено е амбициозна прогноза предвид, че за миналата година тя е продала 15 милиона телефона. За това трябва да помогне както пускането на нови модели, така и ъпгрейдването на вече съществуващи. Сред тях на първо място е новата версия на Blade, който първоначално бе пуснат преди две години и до момента вече е реализирал 8 милиона продадени бройки.

Според агенция Reuters състоянието на ZTE към момента се изчислява на 9.3 милиарда долара, което превръща китайската компания в производител номер 4 на смартфони в света.