Google предлага награда за хакване на свои продукти

Не е тайна, че някои от продуктите на Google са податливи на хакване. Ето защо интернет гигантът предлага солидна награда на всеки, който успее да намери “важни пролуки” в защитата им.

Финансовите поощрения идват в резултат на стремежа на компанията да изчисти продуктите си от бъгове и пробойни в сигурността. Google предвижда награди до 20 000 долара за откриването на най-важните проблеми.

По същество тази стратегия не е съвсем нова и компанията я изповядва вече почти две години, но заделяната за специалистите по сигурността сума постепенно се увеличава.

“Само в рамките на една година по линия на тази програма сме платили общо 460 000 долара на над 200 души”, обявиха Адам Мейн и Михал Залевски, експерти от отдела за компютърна сигурност на Google. “Убедени сме, че по този начин сме накарали потребителите на Google да се чувстват по-защитени”.

С днешна дата хакерите, които успеят да посочат пробиви в защитата на Google ще получават максимум до 20 000 долара. Досега най-високата изплатена от компанията сума бе само 3 133 долара.

Един от ключовите си продукти, които Google иска да защити с тази стратегия е новата финансова услуга Google Wallet.