Слух: iPhone 5 ще е със сплав от течен метал

iPhone 5 – най-новият смартфон на Apple, който се очаква на пазара през тази година, ще разполага с нов корпус, изработен от сплав от течен метал, твърди корейска новинарска агенция, позоваваща се на „източници от индустрията”, пише британският в. “Телеграф”.

Това ще направи продуктът на технологичния гигант 20 пъти по-здрав от неговите предшественици. Материалът (liquidmetal), който ще се използва при изработката на корпуса, съществува още от 90-те години насам. Чак сега обаче, след поредния научен пробив, този тип „метално стъкло” е станало здраво като метал и може да се използва при изработката на телефони.

Говорител на Apple отказа да коментира слуховете.

Припомняме ви, че компанията на Тим Кук сключи ексклузивна сделка с Liquidmetal Technologies Ltd. – изобретатели на въпросния материал. Експерти смятат, че Apple е платила 11 млн. долара, за да използва новата сплав.

Също така според слуховете в мрежата Apple ще покаже iPhone 5 през юни в рамките на Worldwide Developers Conference. Други пък прогнозират, че демонстрацията на смартфона ще се състои чак през септември – приблизително година след премиерата на iPhone 4S.