Първи поглед: Умен часовник Pebble

Часовник, изработен от електронна хартия и работещ в синхрон с популярни смартфони, събра над 3 млн. финансиране за по-малко от една седмица в сайта Kickstarter. Това е същински рекорд в историята на популярната услуга за набавяне на средства. С какво е привлякъл вниманието на широката публика? 

Продуктът се свързва посредством Bluetooth с вашия iPhone или устройство, работещо под Android, и ви позволява да променяте неговия облик и приложенията, с които работи.

Дисплеят е постоянно активен и разполага с подсветка, благодарение на която ще му се наслаждавате дори през нощта. Според компанията презареждащата батерия на Pebble издържа цяла една седмица.

Неговият създател Ерик Мигиковски първоначално обяви в Kickstarter, че се нуждае от 10 хил. долара. Той се надяваше, че ще събере сумата за пет седмици. Само за шест дни обаче той получи 3.4 млн. долара. Това е петият проект в Kickstarter, който събира над 1 млн. долара.

Какво още може Pebble? Според г-н Мигиковски часовникът изобразява и разстоянието и скоростта на движение, независимо дали тичате или бягате. С негова помощ може да контролирате музикалната  колекция на смартфона, да четете имейли, SMS и подсещащи бележки и т.н.

Когато излезе на пазара, Pebble ще се конкурира с часовници като Sony Smartwatch, които са съвместими с Android и струват 149.99 долара. Продуктът на г-н Мигиковски ще се продава на същата цена, но онези от вас, които са дарили пари през Kickstarter, ще получат отстъпка.