Hulu Plus достигна два милиона абонати

Когато направи последното преброяване на потребителите на платената си услуга Hulu Plus през януари, компанията отчете 1.5 милиона потребители. Днес последните данни са за малко над два милиона, които са се присъединили в последните четири месеца.

Това е поредният знак, че нещата при Hulu изглеждат добре, сслед като компанията за онлайн стрийминг на видео съдържание вече обяви сериозен финансов растеж.

“От 2010 г. насам бизнесът ни се е увеличил с цели 60 процента и в момента приходите ни възлизат на приблизително 420 милиона долара”, изтъкна изпълнителният директор на Hulu Джейсън Килар.

По-предпазливите коментатори обаче призовават ръководството на Hulu да не прибързва с радостта. В своя апогей главният конкурент Netflix прибавяше по половин милион абонати на месец – а не на четири – но въпреки това нещата взеха рязък завой, когато Netflix реши да вдигне цените на услугите си.

В момента Hulu таксува абонатите на Hulu Plus 8 долара на месец, което очевидно все още е приемлива цена за масовия потребител.