Google изпраща свой висш служител в борда на Wal-Mart

Вицепрезидентката на интернет гигант Google Мариса Майер ще се присъедини към борда на директорите на веригата Wal-Mаrt, стана ясно вчера.

В Google Майер отговаря за локалните услуги и Google Maps, докато във веригата на милиардера Уорън Бъфет ще има тежката задача да подготви компанията за срещата на акционерите на 1 юни тази година.

Майер се присъединява към Google през 2010 г., с което става най-младият висш служител на компанията. Тя е и сред по-големите дарители на президента Барак Обама, след като оглавява събитие, успяло да събере 30 000 долара за него.

Според наблюдатели номинацията на Майер ясно показва, че Wal-Mart търси опитни служители с познания в интернет технологиите, които да помогнат на веригата да засили своето онлайн присъствие.

“В момента стоим на границата на промяна в начина, по който потребителите пазаруват в нашия все по-свързан свят”, обяви председателят на борда на директорите на Wal-Mart Роб Уолтън. “Опитът и познанията на Мариса в областта на технологиите са изключително ценни качества за нас в опита ни да продължим да гледаме напред”.