Клип от акцията срещу шефа на Megaupload изчезна

Видео клип, документирал акцията срещу имението на ексцентричният бивш шеф на хостинг компанията Mеgaupload, е изчезнал и властите те са сигурни какво изобщо се е случило.

Това е поредното интересно развитие в сагата около задържането на Ким Щмиц, известен още като Ким Дотком, който бе обвинен в нарушения на авторски права в размер на стотици милиони долари.

Клипът бил част от видео филм, заснет от охранителните камери в имението на Дотком и бил важно съдебно доказателство за процеса. Оказало се обаче, че в момента лентата е безследно изчезнала и никой няма представа къде е тя и какво може да се е случило.

За липсата сигнализирали адвокатите на Ким Доктом, които поискали да прегледат записите. Вместо филм от акцията обаче те установили, че цялата охранителна система била напълно разглобена. Нещо повече, полицията не пожелала да съдейства и да разкрие какво е станало с клипа, въпреки че преди това била обещала точно обратното.

Според адвокатите на немеца това е подъл ход от страна на новозеландските власти, които по този начин се опитват да прикрият различни нарушения по време на акцията от края на януари тази година.

Пред новозеландският ТВ канал 3News помощник полицейският комисар Малкъм Бриджис пояснил, че “между 20 и 30 добре обучени” служители на реда са участвали в акцията, а причината за засиленото полицейско присъствие било опасението, че Ким Дотком може да унищожи ключови доказателства, както и че в имението е имало огнестрелни оръжия.