RiM все още държи правителствения сектор

Въпреки че като цяло е в сериозна криза, Research in Motion все пак може да бъде доволна от представянето на своите продукти в една ниша.

Оказва се, че BlackBerry продължава да бъде предпочитаният телефон за комуникации в държавните институции в Съединените щати. Това обяви старши вицепрезидентът на RiM Скот Тоцке пред Bloomberg, като подчерта, че продажбите на компанията за правителството “като цяло вървят нагоре”.

“В момента държавните учреждения съкращават служители, така че този пазар се свива, но като цяло базата, която имаме, както и новите доставки за сектора се увеличават”, обяви Тоцке. За последната година riM е продала над 400 000 мобилни апарата на американското правителство, посочи вицепрезидентът на компанията.

Въпреки това бъдещето на компанията далеч не е розово. Новият изпълнителен директор Торстен Хайнс обяви в края на миналия месец, че RiM се нуждае от “съществени промени”. Той изтъкна, че ще фокусира силите на компанията върху бизнес продуктите и услугите и ще престане с политиката RiM и BlackBerry да бъде “всичко за всички”.

Компанията отчете сериозни загуби в последното тримесечие на 2011 г., а доставките на BlackBerry спаднаха с повече от 80 процента спрямо същия период през 2010 г. Ръководството на RiM продължава да твърди, че BlackBerry 10 ще се окаже решителният коз, който ще промени нещата, но операционната система ще стартира доста по-късно през годината.