Забавят Google таблета за юли

Източници, близки до Google и техния проект за разработка на таблет, заявиха, че конкурентът на iPad ще дебютира през юли, пише Mashable.

Първоначално продуктът трябваше да излезе през май. Според Verge причината за забавянето е, че производителите се опитват да свалят цената от 249 на 199 долара или по-малко.

DigiTimes смята, че по-ниската цена ще позволи на интернет гиганта да влезе в пряка конкуренция с Kindle Fire на Amazon – основен играч на пазара за 7-инчови таблети, който работи под Android и може да бъде закупен срещу 199 долара. През последното тримесечие от него бяха продадени над 5 млн. бройки. Същевременно цветният 7-инчов таблет Nook на Barnes & Noble, който също работи под Android, пък струва 169 долара.

От друга страна, Apple продава един от най-скъпите таблети на пазара – нейният 9.5-инчов iPad (16GB и само с Wi-Fi) се продава за 499 долара.

7-инчовият Google ще използва операционната система Android 4.0 Ice Cream Sandwitch и ще работи посредством четириядрен процесор Nvidia Tegra 3. Някои експерти в сферата смятат, че забавянето се дължи на факта, че Google е на път да завърши работата по Android 5.0 Jelly Bean.

Когато таблетът излезе на пазара, Google възнамерява сама да продава своя продукт през собствен онлайн магазин, твърдят от “Уолстрийт Джърнъл”.