Google Maps предлага актуална информация за трафика

За колко време може да стигнете от точка А до точка Б в зависимост от задръстванията? Това вече е въпрос, на който Google Maps спокойно може да ви отговори. 

Интернет гигантът вече събира актуална информация за трафика в района, в който живеете, и я обновява постоянно – било то чрез детайли от трети компании или от Android потребители, ползващи приложението My Location към Google Maps. (За момента в България тя не работи. но ако планирате пътешествие в чужбина ще ви бъде изключително полезна.) По този начин Google ще може да види дали няколко души с Android устройства се движат твърде бавно по даден булевард и съответно ще разпознае дали са попаднали в големи задръствания или не.

Впоследствие, когато поискате да видите за колко време ще стигнете от едно място до друго, Google Maps ще ви изчисли както най-краткият маршрут дотам, така и времето, което ще ви бъде необходимо.

Ако ползвате Android и искате да допринесете с информация за района, в който живеете, просто активирате опцията My Location в инсталирания на мобилното ви устройство Google Maps.