LG Lucid – един LTE смартфон от среден клас

LG Lucid вече е официален. Американският мобилен оператор Verizon обяви новия LTE смартфон, който ще се предлага най-напред отвъд Океана.

Въпреки немалката шумотевица около него, LG Lucid всъщност е апарат от среден клас, чиято цена в САЩ при двугодишен договор ще бъде само 80 долара.

Що се отнася до характеристиките на модела, LG Lucid работи под Android 2.3 Gingerbread, има 1.2 GHz двуядрен процесор и 1GB RAM памет.

Сред силните страни на модела е неговият просторен 4-инчов екран с Guerilla Glass покритие и поддръжка на Swype писане. Камерата на апарата не е много добра – само 5МР – но за сметка на това LG Lucid поддържа видео клипове в 1080р резолюция.

Както може да се очаква, най-важната характеристика на модела обаче не е свързана със системната му конфигурация, а с поддръжката на новия LTE стандарт за пренос на данни. За съжаление, освен че е доста по-бърз от 3G връзката, поне на този етап той е и значително по-скъп – американските абонати, които желаят да се възползват от новата услуга ще трябва да плащат минимум по 30 долара на месец за 2 GB трафик.

LG Lucid ще бъде пуснат в Съединените щати от утре, 29 март.