Apple отново ползва Samsung за екрана на iPad

Съдебни дела, взаимни обвинения относно нарушени патенти, конкерунти на почти всеки един фронт – отношенията между американския гигант Apple и южнокорейския му съперник Samsung не биха могли да бъдат по-обтегнати.

Освен когато става въпрос за взаимна изгода.

За пореден път компанията от Купертино, Калифорния е принудена да разчита на най-големия си враг на пазара, когато става въпрос за най-важната характеристика на новия iPad – екранът на таблета.

Според сайта iSuppli южнокорейската компания отново ще бъде единственият доставчик на висококачествения Retina Display за следващото поколение на таблета. Изглежда, че Apple е поискала прототипи от LG и Sharp, но двете компании не са успели да произведат екран, който да отговаря на високите изисквания на Тим Куук.

“Характеристиките на дисплея на новия iPad са наистина изключително трудно постижими, особено когато се касае за масово производство”, обяснява старши мениджърът на iSuppli Винита Джаханавал. “Главна причина за това е много високата резолюция”.

По принцип Apple няма политика да разкрива доставчиците си и те обикновено стават ясни, едва когато съответния продукт се появи в свободна продажба и може да бъде отворен и анализиран. Въпреки това Samsung бе компанията, осигурила LCD екрани за предните версии на таблета, така че тук изненадата е малка. За пореден път посланието на Apple към Samsung е наистина просто – нека работим заедно, ще има достатъчно и за двете страни.