Imagine Cup 2012 привлече рекорден брой участници

Над 100 български студенти и ученици се регистрираха за участие в най-голямото технологично състезание, организирано от Microsoft. Целта му е да насърчава младите хора от цял свят да използват въображението си и модерните технологии за решаването на най-сериозните проблеми, пред които е изправено човечеството.

Най-популярната категория в Imagine Cup е „Софтуерен дизайн”. И тази година тя привлече най-много участници – 12 отбора. В тази категория състезанието протича в три кръга:

• І кръг: Предаване на идея;
• ІІ кръг: Разработване на проект, представяне пред жури и избиране на национален победител;
• ІІІ кръг: Представяне на проекта на световните финали.

Тричленно жури оцени идеите на 12-те отбора и избра шест от тях, които ще продължат във втори кръг и ще се състезават за първото място на национално ниво в категорията „Софтуерен дизайн”. Това са: GrabOtability, Софийски университет „Св. Климент Охридски”; N3GG, Софийски университет „Св. Климент Охридски”; GreenLight, Американски университет, Благоевград; K-Vision, Американски университет, Благоевград; PXTeam, Технически университет – София; Svarog, Технически университет – София.

Шестте отбора продължават в надпреварата за първото място в националните финали на категорията „Софтуерен дизайн”, която ще приключи в средата на месец април. Отборът победител ще представи България на световните финали на Imagine Cup в Австралия през юли.

Останалите категории в Imagine Cup са: Game design: Xbox/Windows, Game design: Windows Phone, Kinect Fun Labs Challenge, Windows Metro Style App Challenge, Windows Azure Challenge, Windows Phone Challenge.

Крайният срок за записване за участие в тези категории е началото на месец март. Повече информация, условия за участие и конкретни срокове може да намерите на: www.imaginecup.com.