Два нови iPad таблета през следващия месец?

Не е тайна, че Apple възнамерява да пусне нова версия на своя iPad в периода март-юни, но според последните слухове това може да стане дори още по-рано.

Като например през януари 2012 г.

Това твърди сайтът Digitimes, според когото компанията ще използва изложението MacWorld/iWorld следващия месец, за да покаже не един, а цели два нови таблета. Сайтът се позовава на източници от производствения процес, според които новите таблети ще бъдат от среден и висок клас, а съществуващият iPad 2 ще бъде трансформиран така, че да се бори директно с Amazon Kindle Firе в свръхлеката ценова категория.

Съгласно слуховете и двата нови iPad модела ще имат 9.7-инчов екран, а не 7.85-инчов, какъвто се очакваше. Освен това те ще използват двойка осветителни подсветки за по-висока яркост на дисплея.

Както предишните слухове, произлизащи от Digitimes обаче, и този трябва да се разглежда с доза съмнение, не само заради вариращите размери на екрана, но и заради факта, че според сайта анонсът ще стане на фен изложението MacWorld, от което Apple се отказа още преди три години.