Мобилен говорител: Bose SoundLink Wireless Mobile

600 лв.

Производител

Bose

Bose създаде атрактивен и висококачествен мобилен говорител, чийто най-голям недостатък е неговият размер – твърде голям е, за да се побере в куфара, но твърде слаб, за да се използва вкъщи. Ако беше евтин, това нямаше да представлява кой знае какъв проблем. Неговата цена от 600 лева обаче го приближава до стойността на висококачествените домашни аудио системи и същевременно – го отдалечава твърде много от ултра портативните мобилни говорители.

SoundLink тежи 1,3 кг и е с размери 244 x 130 x 48 мм. По отношение на технически характеристики, Bose не са твърде словоохотливи и не споделят какво точно откриваме под повърхността на продукта. Ако трябва да цитираме самата компания, говорителят предоставя четири нископрофилни неодимови преобразуватели, двойна противоположни пасивни радиатори, както и Bose цифрови алгоритми за обработка на сигнала.

За да се свърже с друго устройство, SoundLink използва Bluetooth и A2DP. За съжаление обаче не може да осъществи контакт с повече от един продукт наведнъж. Според Bose максималното разстояние за връзка е 10 метра, като батерията издържа 8 часа при тричасов заряд. Разбира се, има и 3.5 мм жак за връзка с устройства, които нямат Bluetooth.

SoundLink има изключително ретро вид. Прилича на доста дебела книга с твърда корица. Когато отворите сгъваемия капак на говорителя, размерът се удвоява, но за сметка на това получавате своеобразна стойка и плътен бас. Веднъж щом го затворите, устройството се изключва.

Най-общо казано – звукът, който SoundLink вади, е добър. Особено при средните тонове. Ниските и високите представляват лек проблем. В първия случай се губят детайли от звука. Във втория пък басът много често поддава, макар че звукът е доста силен за подобен тип говорител.

Както вече стана ясно – един от най-големите проблеми на SoundLink е неговият размер. Компромис, който трудно бихме могли да направим особено на фона на солената цена. Това на практика го прави продукт, който е труден за препоръчване. Но това не означава, че няма своите качества.