iPhone е най-търсеният термин в Yahoo

Уеб гигантът Yahoo публикува списъка на термините, които са били най-търсени през неговата търсачка за отиващата си 2011 г. и се оказа, че смартфонът на Apple е бил по-популярен от холивудски знаменитости и природни бедствия.

Yahoo Year In Review представлява списък на най-търсените термини през популярния уеб портал, който се изготвя вече десета поредна година. Досега той е бил оглавяван от технологичен продукт само един-единствен път – в дебютната си година, когато Sony пусна своята конзола PlayStation 2.

Певицата Бритни Спиърс оглави класацията от 2005 до 2008 г., а през 2009 г. най-търсено в Yahoo бе името на вече покойния поп идол Майкъл Джексън. За миналата 2010 г. номер едно в търсачката бе бедствието, свързано с разлива на BP в Мексиканския залив.

Тази година обаче най-търсеният термин е iPhone, като продуктът на Apple успява да се пребори за първото място в конкуренцията на певиците Кейти Пери и Дженифър Лопес, на актрисата Дженифър Анистън, земетресението в Япония и името на Осама бин Ладен.