Visa регистрира услуга за дигитални разплащания

Компанията Visa обяви официално своя нов бранд за дигитални разплащания, наречен V.me и обяви, че се надява да привлече доста софтуерни разработчици и техните нови приложения.

V.me ще стартира в началото на следващата година и ще съществува самостоятелно от линията кредитни карти Visa, които компанията издава. Новият онлайн портфейл работи на принципа на PayPal и позволява на потребителите да свързват портфейла си с други форми на плащане като съществуващи вече кредитни карти. По този начин онлайн разплащанията ще бъдат улеснени многократно, а компанията се надява, че клиентите й бързо ще започнат да използват V.me от своите мобилни телефони.

Вместо да въвеждат сложния 16-цифров номер на акаунта си, за да завършат дадена покупка от смартфона си, потребителите просто ще влизат в своя V.me дигитален портфейл с име и парола и ще си купуват различни неща.

За да подсили новата си услуга, Visa Обяви, че ще си сътрудничи тясно с редица разработчици, които трябва да създадат нов софтуер за използване от банки, търговси вериги и други финансови институции, получили достъп до разплащателната система. Според Visa онлайн портфейлът ще бъде напълно отворен и клиентите ще могат да го захранват не само скредитни карти на компанията, но и от такива с други издатели.