Hewlett-Packard е най-желаният работодател у нас

Hewlett-Packard е най-желаният работодател у нас. Това сочат резултати от проучване, проведено от сайта за кариери Jobs.bg сред 30 хил. души в България и 8 хил. в чужбина, които имат интерес да работят в родната си страна. То е част от по-голямо международно изследване, наречено Global Talent Mobility Study, 2011. В него взеха участие 66 държави.

80% от анкетираните са на възраст между 20 и 45 години, a 72% от тях са с висше образование. За 83% основен фактор при избора на работа са възможностите за кариера и допълнителните придобивки.

НР, от своя страна, е най-големият инвеститор, работодател и осигурител в ИТ сектора в България. “Изключително сме горди, че НР е изборът на младото и квалифицирано поколение”, коментира Ираван Хира, генерален директор на НР България. „Един от основните приоритети на компанията са именно инвестициите в образование. Радвам се, че младите и талантливи хора у нас осъзнават необятните възможности за развитие и перспективите, които даваме на нашите служители”, допълни той.