Nook Tablet в продажба от 16 ноември

Barnes&Noble възнамерява да пусне в продажба нов член на семейството таблети и е-четци Nook. Този път става въпрос за нов таблет, наречен просто Nook Tablet, който ще се продава от 16 ноември.

Nook Tablet ще има 7-инчов IPS тъчскрийн дисплей с доста сносната резолюция от 1024х600 пиксела. Таблетът ще се захранва от двуядрен процесор с честота 1.2 GHz и 1GB RAM. За съхранение на данни потребителите разполагат с 16GB вградена памет, като е добавена възможност за нейното разширяване посредством microSD слот за карти памет. Очаква се цената на новата джаджа да бъде 249 долара.

На външен вид новият Nook Tablet напомня доста на предшественика си Nook Color, който също ще получи нов ъпдейт. Той ще даде достъп до Hulu Plus, нови списания и комикси, както и достъп до музикални услуги като Rhapsody, Grooveshark, Pandora и MOG.

Накрая Nook Simple Touch вече ще бъде с версия 1.1. Все още не се знае какво по-точно ще предлага ъпдейта, но от Barnes&Noble твърдят, че с него устройството ще бъде с 25 процента по-бързо при отварянето на страници в сравнение с всеки друг е-четец на пазара. Друга характеристика на Nook Tablet със Simple Touch 1.1 е животът на батерията – ако прогнозите се окажат верни става въпрос за два месеца четене.