Google+ вече има връзка с YouTube и Chrome

Социалната мрежа на Google вече има пълна интеграция с YouTube и Chrome, обяви компанията.

В интерфейса на Google+ е вграден нов YouTube слайдер, който позволява на потребителите за търсят и споделят ново видео съдържание. Бутонът е разположен в горния десен ъгъл на екрана и при кликване върху него, мрежата ви предлага да напишете дума или фраза за търсене. След като въведете желания от вас текст се отваря отделен YouTube Player, който възпроизвежда линкове към клипове, свързани с търсенето ви.

Новият YouTube Player има сходна с оригинала функционалност. В него може да паузирате клипа, да сменяте резолюцията и да включвате опцията за гледане на цял екран.

Освен това Google интегрира социалната си услуга и в своя собствен браузер. В Chrome вече е достъпен екстенжън на име Notifications, който сигнализира, когато някой нов приятел ви добави в кръговете си, отговори на ваш пост или изобщо направи нещо, за което си заслужава да бъдете уведомени. За максимално удобство може да видите поста и да отговорите на него директно в Сhrome без изобщо да ви се налага да се връщате във вашия Google+ акаунт.