Apple раздаде рекордни премии на висши служители

Документи, предоставени на Комисията по ценни книжа в САЩ разкриха, че Apple е раздала рекордни премии на голяма част от своето висше ръководство с единственото условия хората да останат в компанията до края на 2016 г.

Според разкритията всички старши вицепрезиденти на гиганта са получили по 150 000 акции, които към днешна дата се равняват на 60 милиона долара. Половината от стойността на акциите е платима към 21 юни 2013 г., а за да получат сто процента от стойността им шефовете трябва да бъдат с компанията към 21 март 2016 г.

Единствените две изключения сред вицепрезидентите са наскоро назначения на поста си Еди Кю, който е получил бонус от 100 000 акции, равняващи се на 40 милиона долара по сегашни цени и дизайнерът Джонатан Айв, който също е вицепрезидент, но не спада към висшето ръководство съгласно критериите на Комисията по ценни книжа.

“Екипът ни е невероятно талантлив и всички те са се отдали на добруването на Apple”, обяви говорител на компанията. “Тези акции имат за цел да ги възнаградят в бъдеще за работата им, благодарение на която Apple се превръща в най-иновативната компания в света”.