Google TV ще получи сериозен системен ъпгрейд

Година след като стартира, Google TV е пред първия си сериозен системен ъпгрейд. Той е построен върху версията на Honeycomb на Android, а Google обещава значително по-опростен потребителски интерфейс.

Благодарение на същия ъпдейт потребителите на услугата вече ще имат достъп до Android Market, като към момента на стартирането там трябва да има повече от 30 приложения, направени специално за ТВ.

Още от първите пуснати шотове личи, че новият интерфейс наистина ще бъде доста по-приятен, отколкото досегашния. Там са намерили място нови раздели, наречени TV и Movies, които се ползват през браузер-базиран интерфейс. В тях потребителите ще могат да открият продукти на Netflix, Amazon, YouTube и HBO Go.

Сериозно подобрение ще получи и търсачката на Google TV.

Всички наблюдатели обаче са категорични, че най-важната функция от Honeycomb ъпгрейда е включването на Android Mаrket. Дали обаче той ще се развие както компанията очаква, зависи преди всичко от настроението на разработчиците на приложения. За момента сред 30-те ТВ приложения в Market няма нищо особено интересно, а се забелязва и отсъствието на Hulu Plus. Според Google това не е фатално, тъй като основната идея на Google TV e не да замени ТВ операторите, а да разшири тяхната функционалност.