MacBook Pro скоро с нов модел?

Няколко сайта, които следят политиката на Apple, дават индикации, че е възможно съвсем скоро да видим нови анонси на MacBook Pro. Въпреки това по-вероятно е те да са свързани с вътрешни подобрения, а не с цялостен редизайн.

Най-напред слухът бе тиражиран от 9to5Mac, който твърди, че появата на нов MacBook Pro е въпрос на не повече от няколко седмици.

На свой ред Apple Insider потвърждава слуховете, макар че счита, че новите модели ще дойдат по-късно, от предвиждането на 9to5Mac. Една от причините е, че Cather Technology – компанията, която прави алуминиевите корпуси на MacBook Pro – затвори врати.

Независимо от това, 9to6Mac твърдо счита, че 13-инчовите, 15-инчовите и 17-инчовите модели на MacBook Pro ще получат подобрения. Те обаче няма да са кардинални, а по-скоро свързани с новите и по-бързи процесори Sandy Bridge на Intel.

И двата сайта обаче са единодушни, че всеки по-сериозен ъпдейт, като например въвеждането на USB 3.0 стандарта, няма да стане преди пролетта или дори лятото на 2012 г.