Часовник: Polar RCX5

Polar RCX5 не е просто най-обикновен часовник. Това е „фитнес компютър” или поне така предпочитат да го наричат неговите производители. Причината – анализира вашето състояние в движение (и по-специално – вашият пулс) и ви помага да извлечете максимална полза от вашата тренировка.

RCX5 е с размери 24.5 x 4.6 x 1.1 см и тежи 46 гр. Той е 33 гр. по-лек от Foreunner и 22 гр. по-лек от Casio G-Shock Classic. От самия дизайн обаче има какво още да се иска. Дори да се абстрахираме от името на производителя, залепено в горната част на часовника, името на модела остава в неговата долна част, което до голяма степен разваля цялостния вид.

Информацията, изобразявана на 1.2 x 1-инчовия екран се разчита относително лесно. Разположението на бутоните също е добро – няма опасност да натиснете някой по време на тренировка. Освен това те са достатъчно големи, че да могат да се използват дори и с ръкавици. Големият червен бутон в долната част пък е предназначен за начало и край на вашата фитнес сесия.

Самият дисплей може да показва до шест различни екрана. Всеки от тях може да бъде настройван според вашите предпочитания. Един от тях ще изобразява изгорените калории (на базата на вашия пулс и тегло), друг – вашият ритъм, ако тренировката ви цели постигането на максимална скорост и т.н.

С помощта на допълнителен сензор може да измервате и скоростта, с която се движите. Проблемът при него е, че е два пъти по-голям Nike Sportwatch, което го прави до известна степен неудобен.

Часовникът може да изобразява и информация по ваш избор всеки път, когато доближите часовника до устройството, наблюдаващо сърцето ви, закрепено на гърдите ви. Изключително удобно.

Липсата на GPS сензор обаче е разочароваща. Да, по този начин продуктът е по-лек, по-тънък и не изисква постоянно зареждане, но ако искате да следите местоположението си, ще трябва да се сдобиете с допълнителен аксесоар на компанията, закачащ се за ръката, който вероятно ще ви натовари.

Фактът, че е водоустойчив безсъмнено е плюс. Освен това записва достатъчно голяма информация по начин, който е лесен за интерпретиране. Така че ако искате да подобрите вашата фитнес тренировка, без съмнение това е добро решение. В случай, че търсите и GPS функционалност, бихте могли да се насочите към други конкурентни продукти.