iPhone 4S на части струва 188 долара

Apple трупа сериозни приходи с всеки продаден iPhone, но самото производство на смартфона е доста скъпо за компанията. Това показва ново изследване на iSuppli, според което новия iPone 4S струва точно 188 долара на части.

Анализаторите на iSuppli са разглобили смартфона на съставните му части и са оценили всеки един компонент, намерен вътре. Така се оказва, че частите на 16-гигабайтовата версия на iPhone 4S струват точно 188 долара.

Сглобяването на телефона се оценява на допълнителни 8 долара, което означава, че себестойността на базовия 16-гигабайтов модел е 196 долара. С абонаментен план и съответно по-ниска цена, iPhone 4S се предлага на пазара срещу 199 долара.

32-гигабайтовият модел съответно се оценява на 207 долара, когато е на части и на 215 долара в завършен вид. В магазина отново с абонаментен план той се продава да 299 долара.

Накрая 64-гигабайтовата версия на телефона струва на Apple 245 долара в разглобен вид и 254 долара в сглобен. На пазара обаче iPhone 4S 64GB се продава за 399 долара.

Така се оказва, че базовият модел струва на Apple най-много, докато колкото повече нараства гладът за свободно пространство на потребителите, толкова повече печели компанията.