Часовник: Kisai Rouge Touch

Търсите часовник, който изглежда така, сякаш е направен директно на някоя извънземна планета? Попаднали сте на правилното място. Представяме ви Kisai Rouge Touch.

Неговият корпус е поркит с неръждаема стомана, което му придава специфичен хай-тек вид. Самият екран пък е кръстоска между LCD и LED. Това прави самият дисплей изключително лесно видим дори и под пряка слънчева светлина. Когато натиснете дисплея, той започва да свети, което увеличава видимостта. За да настроите часа, трябва просто да задържите пръста си върху дясната част на екрана и да го плъзнете по оста. В случай че искате да държите още една времева зона под око – няма проблеми. Kisai Rogue Touch може да изобразява по две наведнъж.

А как всъщност разбирате колко е часът? Да – на екрана няма нито стрелки, нито цифри. Само два кръга. Първоначално е малко странно, докато свикнете. Големият външен кръг е разделен на 12 блока. Когато един от тях липсва, да речем най-горният, значи е 12. Във вътрешността е разположен по-малък – той от своя страна показва минутите по абсолютно същия начин. Готино, нали?

Разбира се, Kisai Rogue Touch ви позволява да настройвате и аларма, да нагласявате дата и дори да влизате в режим на „анимация”, при който блоковете се движат.

Като цяло дизайнът е уникален. Едва ли сте попадали на подобен часовник някога. Неръждаемата стомана и ярко синият дисплей си пасват изключително добре (може да си поръчате и модел със зелен и червен цвят). Да, това не е най-тънкият часовник на света (44 x 55.3 x 15 мм), а и тежи 120 гр. Въпреки това има някаква форма на водоустойчивост – няма да се повреди, ако без да искате го плиснете с малко вода. Но не очаквайте да миете съдове или да се къпете заедно с него. Камо ли да плувате в басейна или в морето.

Въпреки тези свои дребни недостатъци, това е един страхотен високотехнологичен продукт с извънземен вид. Определено ще правите силно впечатление с него.