Хендсфри: Jabra SUPREME

Jabra SUPREME са едни от най-скъпите Bluetooth хендсфри устройства. Срещу 155 долара обаче получаваме възможност за връзка с две устройства наведнъж, технология за изолиране на външните шумове, както и опция, наречена HD Voice. Това предполага отлични резултати. Така ли е наистина?

Външният вид на сиво-черните Jabra SUPREME е максимално изчистен, което го прави особено подходящ за бизнес потребители. Тежат едва 18 гр. Подвижният микрофон пък изпълнява функцията и вкл/изкл за хендсфрито. Откриваме и четири бутона, с които контролираме силата на звука, отговаряме на обажданията и ги прекратяваме. Jabra SUPREME разполага и с micro USB порт, чрез който зареждаме продукта, както и с малък дисплей, изобразяващ Bluetooth статуса и информация за батерията.

Jabra SUPREME се свързва изключително лесно към вашите устройства. Всичко става за не по-малко от минута и без въвеждането на каквито и да било кодове. Това, че може да вържете две устройства наведнъж към хендсфрито, пък е нещо уникално, каквото не сме виждали досега при устройство от този тип. Как става? Достатъчно е да натиснете бутона Voice Command и да кажете „Pair new device”.

HD Audio технологията подобрява значително качеството на звука, което прави разговорите по телефона безпроблемни дори и в най-големите шумотевици. За това до голяма степен допринася и по-големият говорител, както и сензорите за изолиране на шума.
Освен за телефонни разговори, може да използвате Jabra SUPREME и за слушане на музика през лаптоп с включен Bluetooth. Качеството на звука е задоволително. Е, не може да се сравнява със слушалки, но все пак е по-добро от очакваното. Ако слушате музика, получите обаждане и го прекратите обаче, песента няма да продължи сама. Трябва да я стартирате собственоръчно.

Накратко – макар и изключително скъпо, това хендсфри предлага множество функции, каквито принципно няма да откриете в други продукти. Изчистен дизайн, качествен звук и максимално удобство. Какво повече ви трябва?